Sigarettenroof in buurtwinkel in Wijnendale levert 37 maanden cel op

De beklaagde werd uiteindelijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 37 maanden. © iStock
Redactie KW

Een 45-jarige Torhoutenaar heeft 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor het beroven van een buurtwinkel in Wijnendale. De man maakte naast 7.000 euro ook voor 3.000 euro sigaretten buit.

In de nacht van 30 op 31 januari 2017 stond Gilbert V. in zijn woning rond 2.30 uur oog in oog met een inbreker. De beklaagde scheen met zijn zaklamp in het gezicht van het slachtoffer en gaf hem de opdracht om terug in bed te gaan liggen. De inbreker maakte minstens 7.000 euro buit, maar ging ook aan de haal met een grote voorraad sigaretten. De drie volle dozen sigaretten zouden in totaal zelfs ruim 3.000 euro waard geweest zijn.

Reginald B. probeerde de sigaretten voor een vriendenprijsje door te verkopen, waardoor de politie hem op het spoor kwam. In zijn woning werden bovendien 29 sloffen en 203 pakjes sigaretten aangetroffen. Na ruim twee maanden voorhechtenis werd hij vrijgelaten.

Plaatselijk dialect

De rechter stelde vast dat Reginald B. de bewuste buurtwinkel in de Steenstraat in Wijnendale goed kende. Zo sprak hij het slachtoffer in het plaatselijk dialect en met de voornaam aan. Als klap op de vuurpijl vroeg hij nog hoe het was met zijn ‘vrouwtje’, dat in die periode in het ziekenhuis verbleef.

De beklaagde werd uiteindelijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 37 maanden. Hij moet ook een geldboete van 2.000 euro betalen.

(Belga/AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier