Schutter fitnessmoord met koppel en medeverdachte terecht voor cannabisplantage

© Getty Images
Redactie KW

De man die op 15 augustus 2016 bij een mislukte drugsdeal een dodelijk schot loste, riskeert nog eens 15 maanden extra celstraf voor een cannabisplantage in Menen. Ook een koppel uit Menen en een medeverdachte in de fitnessmoord zaten op het beklaagdenbankje.

Op 19 augustus 2016 liep Lorenzo V. uit Menen met twee zakken pas geoogste cannabis over het Leopoldplein in Menen. De cannabisgeur was van ver te ruiken en dat trok dan ook de aandacht van een politiepatrouille. De cannabis bleek afkomstig van een plantage in de woning van V. en zijn vriendin Kelsey D., die door Sven V. (26) uit Menen was gehuurd. Lorenzo V. vreesde in de nasleep van de fitnessmoord op Elias Keegan uit Antwerpen en de arrestatie van Sven V. en Tom K. dat de plantage ontdekt zou worden. Hij beukte de deur van de kamer van de cannabisplantage open, kapte alle planten en liep er mee weg over straat.

“Maar het was hun plantage niet, maar die van Sven V. en Tom K.”, pleitte advocaat Filip De Reuse. “Ze hadden zelfs geen sleutel van hun eigen woning, ook niet van het hangslot op de deur van de plantage. Sleutels die wel bij Sven V. en Tom K. (27) uit Moorslede zijn gevonden.” Het koppel bekende wel dat ze af en toe water gaven aan de plantage. “Ze hadden vroeger de politie moeten bellen maar waren bang”, aldus nog De Reuse. “Niet onterecht, als je de fitnessmoord bekijkt. Ook Lorenzo V. kreeg ooit een pistool tegen het hoofd.” Lorenzo V. vloog na zijn arrestatie drie maanden in voorhechtenis. Volgens de beklaagden was er nog niet eerder geoogst, volgens de openbare aanklager gebeurde dat wel al één keer. Daarom vroeg het de verbeurdverklaring van een opbrengst van ruim 21.000 euro.

Tom K. en Sven V. vroegen de rechter er zonder extra straf vanaf te komen. Volgens hen is in de zaak van de fitnessmoord al rekening gehouden met de drugsinbreuken. K. kreeg 12 jaar cel voor de doodslag en nog eens 40 maanden voor de drugs. Sven V. liep 50 maanden cel op de voor de drugs, voor de doodslag werd hij niet veroordeeld.

Bij de fitnessmoord liep een drugsdeal tussen ‘Kartel 13’, een drugsbende uit Dadizele met onder meer Tom K. en Sven V., en een Antwerpse bende verkeerd af. Kartel 13 wou één kilogram weed verkopen aan de Antwerpenaren maar die waren er enkel op uit de drugs te rippen. Er werd met een matrak en een alarmpistool gezwaaid waarop Tom K. de trekker overtrok en Antwerpenaar Elias Keegan dood schoot. De zaak rond de cannabisplantage wordt op 30 september afgerond.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier