"Dat gebeurt omdat de reconstructie nog moet plaatsvinden", zegt zijn advocaat Steven Henderickx. Die reconstructie zou binnenkort plaatsvinden, maar een concrete datum is er nog niet.

In beroep?

In de nacht van 15 op 16 augustus dit jaar viel een dodelijk slachtoffer na een uit de hand gelopen cannabisdeal in Dadizele, deelgemeente van Moorslede. De Antwerpse Elias K. (20) was samen met twee vrienden naar Dadizele gekomen om er een kilo cannabis te kopen. Twee jongemannen uit Moorslede en een Menenaar zitten nog steeds in hechtenis. Tom K. (26) vuurde het schot af dat de twintiger fataal werd. Hij moest vrijdag voor de raadkamer verschijnen, die zijn aanhouding bevestigd heeft. "Dat is nu voor twee maanden. Omdat de reden is dat de reconstructie nog moet plaats vinden, lijkt ons dat lang. Mijn cliënt tekent mogelijk beroep aan tegen zijn verdere aanhouding", zegt meester Henderickx.

Ook Leander W. (19) uit Moorslede moest voor de raadkamer verschijnen. Zijn raadsman, Thomas Gillis, is nieuw in het dossier en vroeg uitstel. "Ik wil het dossier goed bestuderen. Het is belangrijk om hem vrij te krijgen", aldus Gillis. Leander W. komt dinsdag opnieuw voor de raadkamer.

Verklaring van Sven V.

Sven V. (23) uit Menen heeft ondertussen ook een verklaring afgelegd. "De verklaringen zijn gelijklopend, maar er zijn details die verschillen. Daarom zal de reconstructie zo belangrijk zijn", zegt Henderickx. Het wapen, dat nog steeds niet gevonden werd, zou van V. zijn geweest. Hij onderhield ook een cannabisplantage.

(Belga)

"Dat gebeurt omdat de reconstructie nog moet plaatsvinden", zegt zijn advocaat Steven Henderickx. Die reconstructie zou binnenkort plaatsvinden, maar een concrete datum is er nog niet.In de nacht van 15 op 16 augustus dit jaar viel een dodelijk slachtoffer na een uit de hand gelopen cannabisdeal in Dadizele, deelgemeente van Moorslede. De Antwerpse Elias K. (20) was samen met twee vrienden naar Dadizele gekomen om er een kilo cannabis te kopen. Twee jongemannen uit Moorslede en een Menenaar zitten nog steeds in hechtenis. Tom K. (26) vuurde het schot af dat de twintiger fataal werd. Hij moest vrijdag voor de raadkamer verschijnen, die zijn aanhouding bevestigd heeft. "Dat is nu voor twee maanden. Omdat de reden is dat de reconstructie nog moet plaats vinden, lijkt ons dat lang. Mijn cliënt tekent mogelijk beroep aan tegen zijn verdere aanhouding", zegt meester Henderickx.Ook Leander W. (19) uit Moorslede moest voor de raadkamer verschijnen. Zijn raadsman, Thomas Gillis, is nieuw in het dossier en vroeg uitstel. "Ik wil het dossier goed bestuderen. Het is belangrijk om hem vrij te krijgen", aldus Gillis. Leander W. komt dinsdag opnieuw voor de raadkamer.Sven V. (23) uit Menen heeft ondertussen ook een verklaring afgelegd. "De verklaringen zijn gelijklopend, maar er zijn details die verschillen. Daarom zal de reconstructie zo belangrijk zijn", zegt Henderickx. Het wapen, dat nog steeds niet gevonden werd, zou van V. zijn geweest. Hij onderhield ook een cannabisplantage.(Belga)