‘Schrik van het Sterrebos’ riskeert twee jaar cel voor aanrandingen en exhibitionisme

© iStock
Redactie KW

Een 21-jarige jongeman uit Kortrijk riskeert twee jaar cel voor een reeks aanrandingen en exhibitionisme in het Sterrebos in Rumbeke. Meisjes van een nabijgelegen school voor bijzonder onderwijs viel hij ook lastig.

In 2017 en 2018 dook in en rond het Sterrebos in Rumbeke regelmatig een man op die zijn geslachtsdeel toonde. Op 14 augustus 2017 deed een vrouw die in het Sterrebos aan het joggen was, aangifte van aanranding. De dader had haar in het achterwerk genepen en stond volledig naakt voor haar. “Ik durf niet meer te gaan lopen in het bos”, aldus de vrouw. “Onbegrijpelijk dat hij alles ontkent. Hij komt in aanmerking voor 20 verschillende feiten”, aldus een ander slachtoffer. De potloodventer kwam in het Sterrebos vaak vanuit de struiken om zijn slag te slaan. Na een melding kon Kenneth A. in de buurt aangetroffen worden, maar hij ontkende zijn betrokkenheid.

Angstcultuur

Een 14-jarig meisje betastte Kenneth A. twee keer zonder toestemming aan de borsten. Met andere kwetsbare meisjes probeerde hij via valse profielen in contact te komen op sociale media. Hij verspreidde ook een naaktfoto van een 17-jarige jongen, dook aan de schoolpoort van een school op om meisjes op te wachten, dook op toen ze gingen zwemmen in het Spillebad… “Hij creëerde een echte angstcultuur bij die meisjes”, klonk het.

Alibi’s niet onderzocht

De advocaat van A. ontkende de aanrandingen en exhibitionisme. Zijn alibi’s zijn volgens hem niet onderzocht. “Iemand met een trainingsbroek is een te vage beschrijving”, aldus de verdediging. “Nu zeggen dat hij ongeveer dezelfde gestalte heeft, is te gemakkelijk. Eerder klonk het de ene keer dat hij als het ware een dwerg was, de andere keer bijna een reus.” A. werd vroeger al eens voor zedenfeiten veroordeeld. Vonnis op 6 mei.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier