Salah Abdeslam overgebracht naar gevangenis Beveren, Mohamed Abrini naar Brugge

© BELGA
Redactie KW

De ‘transfer’ is bedoeld om te vermijden dat beide terreurverdachten met elkaar contact zouden hebben.

Terreurverdachte Salah Abdeslam is maandag overgebracht van de gevangenis van Brugge naar een hoogbeveiligde cel in de gevangenis van Beveren. Mohamed Abrini, de andere terreurverdachte, is op zijn beurt overgebracht van de gevangenis van Vorst naar de hoogbeveiligde afdeling van de gevangenis in Brugge. Dat zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het Gevangeniswezen, maandag.

Volgens Van De Vijver werd Abdeslam overgebracht naar Beveren om te vermijden dat beide verdachten met elkaar contact zouden hebben. Of er nog andere verdachten recent om die reden zijn verhuisd vanuit Brugge, zoals Mehdi Nemmouche, verdacht van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, kon de woordvoerster niet zeggen. Ook is onduidelijk of er nog andere terreurverdachten overgeplaatst zijn vanuit Vorst.

Het personeel van de gevangenis van Vorst maakte zich vorige week nog zorgen over het hoge aantal terreurverdachten die er opgesloten zaten. Volgens de vakbonden was er onvoldoende infrastructuur om al die gedetineerden van elkaar te isoleren en alle veiligheidsmaatregelen die voor hen gelden, in acht te nemen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.