Roofmoordenaar riskeert 37 maanden cel voor drugshandel in gevangenis van Brugge

De gevangenis van Brugge. © a-Belga
Redactie KW

De veroordeelde roofmoordenaar Igor Veys (42) riskeert bij verstek een effectieve gevangenisstraf van 37 maanden voor het dealen van drugs in de gevangenis van Brugge. Veys werd in 2003 tot levenslange opsluiting veroordeeld.

De bal ging aan het rollen door een telefoontap in een ander dossier. Daarin hoorde de politie dat iemand binnen de gevangenis van Brugge sinds een half jaar speed en heroïne verkocht. Eind april 2016 werden in de cel van Igor Veys inderdaad 33 gram speed en een gsm aangetroffen. Tijdens het onderzoek bekende Veys dat hij ongeveer 200 gram speed en heroïne had verkocht. Volgens het openbaar ministerie gaat het in werkelijkheid wellicht om veel grotere hoeveelheden.

Bij de drugshandel speelde ook de vriendin van Veys een belangrijke rol. De gedetineerden stortten het geld op een rekening van K.B., waarna ze tijdens het ongestoord bezoek de drugs de gevangenis binnensmokkelde. Ook binnen de gevangenismuren maakte Veys gebruik van twee handlangers. Net als K.B. riskeren zij een effectieve celstraf van twee jaar.

Igor Veys werd in oktober 2003 samen met Kevin Willemse en Jan Somers tot levenslange opsluiting veroordeeld voor de roofmoord op Gert Van Roy. In de nacht van 18 op 19 juli 2001 hadden Veys en Somers de barman van een golfclub in het Kempense Lille overvallen en ontvoerd. De jonge vader, die nog probeerde te ontsnappen, werd uiteindelijk doodgeschoten in een ondiep kanaal in Brasschaat. De rechter doet op 12 maart uitspraak.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier