Roeselarenaar voor rechter wegens cannabisverkoop

© iStock
Redactie KW

Een 21-jarige jongeman uit Roeselare verkocht in het Geitepark en de omgeving van de Kleine Bassin meer dan een jaar lang enkele kilo’s cannabis. Hij kon worden geklist en stond voor de rechter in Kortrijk terecht. Met de opbrengst permitteerde hij zich vooral dure merkkledij. “Ik was op het slechte pad”, besefte hij.

Op 7 januari 2020 kon T.D. in een speelhuisje in een Roeselaars park met een joint betrapt worden. In zijn rugzak bleek bij een controle van de politie nog 100 gram cannabis en 120 euro cash geld in biljetten van 5, 10 en 20 euro te zitten.

Een huiszoeking leverde nog 310 gram cannabis, 3.693 euro cash geld en tal van dure merkkledij op. D. gaf toe sinds december 2018 drugs te verkopen. Dat gebeurde meestal via Snapchat. Met de opbrengst kocht hij zijn eigen drugs en dus ook dure merkkledij onder meer van Philipp Plein.

De openbare aanklager eiste een celstraf van 20 maanden en een boete van 16.000 euro. Het vroeg ook ruim 70.000 euro drugsgeld verbeurd te verklaren. “Ik besef dat ik zwaar in de fout ging maar ben nu volledig van de drugs af”, vertelde de jonge twintiger aan de rechter.

Van drugs af

“Ik focus me nu volledig op mijn studies als leerkracht lichamelijke opvoeding en biologie en sport veel. Ik ben blij dat ik uit het drugsmilieu geraakt ben.” De Philipp Plein-outfits beschouwde hij als een soort statussymbool.

Om zijn toekomst niet te hypothekeren, vroeg hij de rechter er zonder straf of een werkstraf van af te kunnen komen. Hij vroeg ook veel minder dan 70.000 euro verbeurd te verklaren. “Het geld heb ik ofwel nog te goed van gebruikers, is in beslag genomen of ging op aan mijn eigen gebruik of aan de merkkledij”, klonk het.

Vonnis op 1 december. (LSI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten