Roeselarenaar blijft aangehouden voor roofmoord gepleegd als minderjarige

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Gillian V. met drie maanden verlengd. De Roeselarenaar wordt verdacht van een roofmoord op een bejaarde vrouw uit Ardooie. Op het ogenblik van de feiten was hij nog minderjarig, maar de jeugdrechter gaf hem uit handen.

Begin januari 2013 probeerde de toen 17-jarige Gillian V. in te breken in de woning van de vrouw. Hij had naar eigen zeggen enkel de bedoeling om geld en haar auto te stelen. Het slachtoffer werd met 34 messteken om het leven gebracht. Daarna ging V. aan de haal met de auto van het slachtoffer. Twee dagen later werd hij ingerekend.

In december 2013 besliste de jeugdrechter in Kortrijk dat de jongeman als een volwassene berecht moest worden. Op 26 februari werd die beslissing in beroep bevestigd. Ondertussen is het onderzoek zo goed als afgerond. Enkel op het psychiatrisch rapport was het lang wachten. Daarom besliste de Gentse KI dat het rapport ten laatste vorige week in het dossier moest zitten.

“Het onderzoek is nu helemaal klaar. Er moet enkel nog een eindverhoor gebeuren door de onderzoeksrechter”, aldus meester Mieke Devynck, advocate van de verdachte.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier