Roeselaarse trucker verkracht stiefdochter: vijf jaar voorwaardelijke celstraf

Redactie KW

Een 40-jarige man uit Roeselare heeft in de Brugse rechtbank vijf jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor de verkrachting van zijn stiefdochter. De trucker vergreep zich herhaaldelijk aan het meisje sinds het zesde leerjaar.

Op 6 maart 2017 stapten de ouders van het slachtoffer naar de politie. Het toen veertienjarige meisje had aan haar vader verteld dat ze meermaals verkracht werd door haar stiefvader toen die nog een relatie had met haar moeder. Het seksueel misbruik vond een keer plaats in de vrachtwagen van de man. Naar eigen zeggen vergreep de beklaagde zich hooguit vier keer aan het meisje en was hij telkens onder invloed van cocaïne.

Volgens hem ging het ook niet om verkrachting, maar enkel om aanranding. Maar de rechter was donderdag een andere mening toegedaan en meende dat er tussen 2012 en 2016 wel degelijk sprake was van penetratie. De man zat twee maanden in voorhechtenis en kwam daarna vrij onder voorwaarden. Die volgde hij perfect op.

Hoewel de man al twee veroordelingen opliep voor geweld legde de rechter hem donderdag vijf jaar voorwaardelijke celstraf op. De beklaagde moet zich verder laten begeleiden en kreeg een absoluut contactverbod met het slachtoffer opgelegd. Het slachtoffer kreeg van de rechter een schadevergoeding van 2.000 euro toegekend, haar vader 750 euro.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier