Schoonheidsspecialiste Sofie Muylle werd op zondagochtend 22 januari 2017 dood aangetroffen onder het terras van restaurant Le P'tit Bedon in Knokke. De jonge vrouw was die nacht met haar vriend uit Brugge uitgegaan in Knokke, maar de twee waren elkaar na een bezoek aan een pianobar uit het oog verloren. Uit de autopsie op het lichaam van Sofie Muylle bleek dat ze met geweld om het leven was gekomen en het slachtoffer was geweest van seksueel misbruik. Haar vriend werd stevig aan de tand gevoeld, maar bleek onschuldig. De speurders stonden dan ook voor een raadsel.

Uit camerabeelden kwam een verdachte in beeld, een man met een opvallende blauwe jas die regelmatig opdook op de plaats-delict. Door intensief speurwerk achterhaalde de recherche dat het om de Roemeense jongeman Alexandru C. moest gaan. Hij verbleef in die periode in Knokke en was drager van een dergelijke jas. Eind juni 2017, vijf maanden na de moord, werd de Roemeen opgepakt in zijn thuisland. Hij werd overgeleverd en zit sindsdien in de gevangenis in Brugge. Hij ontkent evenwel dat hij Sofie Muylle vermoord heeft. Volgens zijn advocaten blijkt uit het autopsieverslag zelfs dat Sofie Muylle helemaal niet vermoord werd.

© GF

De Roemeense verdachte heeft alvast beloofd dat hij op de reconstructie aanwezig zal zijn én zijn volle medewerking zal verlenen. De wedersamenstelling start al om vijf uur 's ochtends. De speurders willen daarmee ongeveer dezelfde omstandigheden nabootsen als diegene tijdens de nacht van de feiten. Of ook de vader, de broer en de vriend van Sofie Muylle aanwezig zullen zijn, is niet duidelijk. Als burgerlijke partijen hebben zij alvast dat recht. Het gerecht laat in ieder geval niets aan het toeval over voor de langverwachte reconstructie. Op het strand van Knokke staan nu al twee grote tenten, tegenover elkaar opgesteld, met een soort middenplein. Daarrond staan tientallen hekken met zwart doek rond, om pottenkijkers op een afstand te houden.

Reconstructie duurde ruim vier uur

De reconstructie moest meer duidelijkheid brengen over de precieze omstandigheden van de feiten. Over het verloop van de wedersamenstelling doet het parket geen uitspraken. "We kunnen enkel zeggen dat de verdachte een vlotte en meewerkende houding heeft aangenomen", aldus procureur Céline D'havé. In totaal nam de reconstructie ruim vier uur in beslag.

(LK/Belga)

Schoonheidsspecialiste Sofie Muylle werd op zondagochtend 22 januari 2017 dood aangetroffen onder het terras van restaurant Le P'tit Bedon in Knokke. De jonge vrouw was die nacht met haar vriend uit Brugge uitgegaan in Knokke, maar de twee waren elkaar na een bezoek aan een pianobar uit het oog verloren. Uit de autopsie op het lichaam van Sofie Muylle bleek dat ze met geweld om het leven was gekomen en het slachtoffer was geweest van seksueel misbruik. Haar vriend werd stevig aan de tand gevoeld, maar bleek onschuldig. De speurders stonden dan ook voor een raadsel. Uit camerabeelden kwam een verdachte in beeld, een man met een opvallende blauwe jas die regelmatig opdook op de plaats-delict. Door intensief speurwerk achterhaalde de recherche dat het om de Roemeense jongeman Alexandru C. moest gaan. Hij verbleef in die periode in Knokke en was drager van een dergelijke jas. Eind juni 2017, vijf maanden na de moord, werd de Roemeen opgepakt in zijn thuisland. Hij werd overgeleverd en zit sindsdien in de gevangenis in Brugge. Hij ontkent evenwel dat hij Sofie Muylle vermoord heeft. Volgens zijn advocaten blijkt uit het autopsieverslag zelfs dat Sofie Muylle helemaal niet vermoord werd.De Roemeense verdachte heeft alvast beloofd dat hij op de reconstructie aanwezig zal zijn én zijn volle medewerking zal verlenen. De wedersamenstelling start al om vijf uur 's ochtends. De speurders willen daarmee ongeveer dezelfde omstandigheden nabootsen als diegene tijdens de nacht van de feiten. Of ook de vader, de broer en de vriend van Sofie Muylle aanwezig zullen zijn, is niet duidelijk. Als burgerlijke partijen hebben zij alvast dat recht. Het gerecht laat in ieder geval niets aan het toeval over voor de langverwachte reconstructie. Op het strand van Knokke staan nu al twee grote tenten, tegenover elkaar opgesteld, met een soort middenplein. Daarrond staan tientallen hekken met zwart doek rond, om pottenkijkers op een afstand te houden.De reconstructie moest meer duidelijkheid brengen over de precieze omstandigheden van de feiten. Over het verloop van de wedersamenstelling doet het parket geen uitspraken. "We kunnen enkel zeggen dat de verdachte een vlotte en meewerkende houding heeft aangenomen", aldus procureur Céline D'havé. In totaal nam de reconstructie ruim vier uur in beslag.(LK/Belga)