Roemeense nepagenten blijven in de cel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van drie Roemenen met een maand verlengd voor het meermaals bestelen van toeristen in Brugge. De verdachten gebruikten een list, door zich uit te geven voor agenten.

Eén van de verdachten benaderde telkens als eerste een groepje toeristen. Hij maakte hen wijs dat hij Italiaan was en vroeg om een som geld te wisselen. Even later verschenen dan zijn twee kompanen op het toneel. Ze stelden zich voor als politieagenten en legden uit dat de toeristen het slachtoffer geworden waren van een Italiaanse oplichter. Het zogezegd valse geld namen de nepagenten dan in beslag.

Een slachtoffer verklaarde zelfs dat de verdachten hem 3.300 dollar lichter maakten

In totaal pasten de Roemenen afgelopen zomer dezelfde truc een achttal keer toe en zouden ze enkele duizenden euro’s buitgemaakt hebben. Een slachtoffer verklaarde zelfs dat de verdachten hem 3.300 dollar lichter maakten.

De verdachten werden ingerekend met behulp van de ANPR-camera’s. Dankzij die camera’s met nummerplaatherkenning werden de Roemenen opgemerkt toen ze donderdagochtend met hun wagen Brugge binnenreden. De bewuste nummerplaat was bij de politie bekend dankzij een Brussels onderzoek naar dezelfde bende.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier