De beklaagde liep op 22 januari 2019 tegen de lamp naar aanleiding van feiten in Brugge. Volgens het parket sloeg hij sinds 22 oktober ook toe in Knokke-Heist, Roeselare, Ieper, Lokeren, Veurne en Antwerpen. Ivan G. gebruikte steeds dezelfde werkwijze door aan bejaarde mensen te vragen om een stuk van twee euro te wisselen. De slachtoffers haalden hun portefeuille boven, wat hem de kans gaf om hen te bestelen.

"Deze internationale, professionele dief zal na zijn vrijlating opnieuw toeslaan", aldus procureur Katlijn De Wispelaere. Het OM wees erop dat de beklaagde in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk in totaal al zeven veroordelingen opliep. Bovendien wordt hij ook nu nog gezocht voor feiten in Zwitserland. In die omstandigheden werd vier jaar effectieve celstraf geëist.

De verdediging benadrukte dat er weinig details bekend zijn over die buitenlandse veroordelingen en vroeg om enkel rekening te houden met zijn blanco strafblad in België. Ivan G. zou de diefstallen gepleegd hebben om een gokschuld in Roemenië te kunnen afbetalen. Zijn advocaat stelde een mildere straf met uitstel voor. De rechter doet uitspraak op 17 juli.

(BELGA)

De beklaagde liep op 22 januari 2019 tegen de lamp naar aanleiding van feiten in Brugge. Volgens het parket sloeg hij sinds 22 oktober ook toe in Knokke-Heist, Roeselare, Ieper, Lokeren, Veurne en Antwerpen. Ivan G. gebruikte steeds dezelfde werkwijze door aan bejaarde mensen te vragen om een stuk van twee euro te wisselen. De slachtoffers haalden hun portefeuille boven, wat hem de kans gaf om hen te bestelen."Deze internationale, professionele dief zal na zijn vrijlating opnieuw toeslaan", aldus procureur Katlijn De Wispelaere. Het OM wees erop dat de beklaagde in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk in totaal al zeven veroordelingen opliep. Bovendien wordt hij ook nu nog gezocht voor feiten in Zwitserland. In die omstandigheden werd vier jaar effectieve celstraf geëist.De verdediging benadrukte dat er weinig details bekend zijn over die buitenlandse veroordelingen en vroeg om enkel rekening te houden met zijn blanco strafblad in België. Ivan G. zou de diefstallen gepleegd hebben om een gokschuld in Roemenië te kunnen afbetalen. Zijn advocaat stelde een mildere straf met uitstel voor. De rechter doet uitspraak op 17 juli.(BELGA)