Roemeen krijgt onmiddellijke aanhouding aan been nadat hij versufte vrouw aanrandde

De feiten gebeurden op 30 maart op een bankje in De Panne vlakbij het strand. © JH
Redactie KW

Een 25-jarige Roemeen, die onlangs in De Panne kwam wonen, wordt opgespoord door politie en het gerecht om een celstraf uit te zitten. De man kreeg vandaag twee jaar effectief nadat hij op 30 maart een haast bewusteloze vrouw op een bankje aan het aanranden was. Het waren twee politiemannen op vakantie die hem betrapten.

De feiten gebeurden op 30 maart op een bankje in De Panne vlakbij het strand. Twee politiemannen, die werkzaam zijn in een politiezone in het binnenland, waren er vorige maand op vakantie. Maar ook daar hielden ze hun ogen open voor eventuele criminele feiten. “Ze passeerden het bankje waar ze de man en de vrouw zagen zitten”, sprak de procureur. “Het viel hen toen al op dat de vrouw erg dronken was en er zowat bewusteloos bij zat. Toen ze even later terug passeerden, zagen ze hoe de man de vrouw aan het zoenen en betasten was, terwijl ze schijnbaar volledig uitgeteld op het bankje lag. Ze verwittigden meteen hun collega’s van zone Westkust.”

“De man blijkt een 25-jarige Roemeen te zijn die onlangs in De Panne kwam wonen. Hij en de vrouw kennen elkaar niet. Toen de politie ter plaatse was en ze de vrouw bij haar positieven kreeg, bleek haar broek en haar rits open te staan. Dat was volgens de vrouw voordien zeker niet het geval.”

De man werd dus vervolgd voor aanranding van de eerbaarheid met geweld op een kwetsbaar persoon aangezien de vrouw toen dronken was en zich niet kon verweren. Voor die zware aanklacht kreeg hij nu 24 maanden effectieve celstraf opgelegd en wordt hij voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten. Omwille van het soort misdrijf vorderde de procureur de onmiddellijke aanhouding. De man liet verstek gaan en zal nu worden opgespoord. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier