Op 31 december 2013 sloeg een Roemeense bende toe in een kledingwinkel in Waregem. Ze maakten er kleren ter waarde van in totaal 25.000 euro buit. Op 14 juli 2014 gingen ze bij Media Markt in Roeselare zelfs aan de haal met smartphones ter waarde van 300.000 euro. Later dat jaar volgden ook nog gelijkaardige feiten bij kledingwinkels in Kuurne en Deinze, bij Krëfel in Waterloo en bij Dreamland in Doornik en Oostende.

Slechts één verdachte kon ingerekend worden. Op het proces probeerde Gabriel P. tevergeefs de schuld af te schuiven op zijn drie verstekmakende kompanen. De Brugse strafrechter veroordeelde de vier beklaagden op 12 april 2018 tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf. Toen Razvan R. lucht kreeg van dat vonnis, kwam hij vanuit zijn woonplaats in Duitsland zelf naar Brugge.

Vanuit de gevangenis heeft de Roemeen ondertussen verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling. Volgens de verdediging werd zijn identiteit ronduit gestolen door één van de echte daders. "Ik heb daar al drie keer klacht voor neergelegd, in Roemenië en in Duitsland", zei de beklaagde. De Razvan R. op de foto's in het dossier zou ook niet lijken op de Razvan R. die nu in de cel zit.

De zaak werd uitgesteld, zodat de verdediging tijd heeft om het verhaal rond de gestolen identiteit te staven. Ondertussen zal R. ook verhoord worden door de speurders. Op 5 september wordt het proces voortgezet.

(BELGA)

Op 31 december 2013 sloeg een Roemeense bende toe in een kledingwinkel in Waregem. Ze maakten er kleren ter waarde van in totaal 25.000 euro buit. Op 14 juli 2014 gingen ze bij Media Markt in Roeselare zelfs aan de haal met smartphones ter waarde van 300.000 euro. Later dat jaar volgden ook nog gelijkaardige feiten bij kledingwinkels in Kuurne en Deinze, bij Krëfel in Waterloo en bij Dreamland in Doornik en Oostende.Slechts één verdachte kon ingerekend worden. Op het proces probeerde Gabriel P. tevergeefs de schuld af te schuiven op zijn drie verstekmakende kompanen. De Brugse strafrechter veroordeelde de vier beklaagden op 12 april 2018 tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf. Toen Razvan R. lucht kreeg van dat vonnis, kwam hij vanuit zijn woonplaats in Duitsland zelf naar Brugge. Vanuit de gevangenis heeft de Roemeen ondertussen verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling. Volgens de verdediging werd zijn identiteit ronduit gestolen door één van de echte daders. "Ik heb daar al drie keer klacht voor neergelegd, in Roemenië en in Duitsland", zei de beklaagde. De Razvan R. op de foto's in het dossier zou ook niet lijken op de Razvan R. die nu in de cel zit.De zaak werd uitgesteld, zodat de verdediging tijd heeft om het verhaal rond de gestolen identiteit te staven. Ondertussen zal R. ook verhoord worden door de speurders. Op 5 september wordt het proces voortgezet.(BELGA)