Rocky staat terecht voor vuistslag aan buur na langdurige ruzie

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Rocky P. moest zich maandag in de Ieperse rechtbank verantwoorden voor een vuistslag aan zijn buurman.

Een langdurige burenruzie mondde uit in geweld in Houthulst. IJzerhandelaar Rocky P. werd naar eigen zeggen uitgedaagd door buurman Vincent v.d.V. “Hij sprak me aan over mijn vader, die toen pas een half jaar eerder overleden was. Mijn vader had een zachtaardig karakter en was geliefd in heel de gemeente”, vertelde Rocky aan de rechter.

Opvliegend

Zijn advocaat probeerde een genuanceerd beeld te schetsen van de man. “Rocky is géén bruut, speciaal geval of de schrik van de straat. Mijn cliënt had veel steun aan zijn ouders, die overleden zijn. Zijn buurman wist heel goed dat Rocky een opvliegend karakter had. Hij zette een camera aan, sprak over zijn vader en wachtte af wat er zou gebeuren.”

Een vuistslag in het gezicht dus, zoals de camerabeelden achteraf lieten zien. De advocaat van Vincent v.d.V. betwist de uitlokking en vraagt een schadevergoeding van 650 euro. “Mijn cliënt is stukadoor. Door de slag moesten er vier hechtingen in zijn lip en was hij een week arbeidsongeschikt. Hij leeft constant met schrik.”

Er hangt Rocky een celstraf met uitstel van acht maand en een boete van 100 euro boven het hoofd. De man bood zijn excuses aan in de rechtbank. Vonnis op 19 oktober. (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier