Roby Clauws steunt Kortemarkse brandstichtster: “Sarah wou mij écht niet vermoorden”

Jean Pierre Terryn

Sarah C. (33) uit Kortemark wordt verdacht van brandstichting in het huis in Kortemark, waar ze met haar partner woonde, én van moordpoging op hem. Maar daar gelooft Roby Clauws niet in, zo zegt hij deze week in De Weekbode Torhout.

Sinds een vijftal jaar wonen Sarah en de bijna tien jaar oudere Roby samen. Hij verdient als arbeider de kost, zij is poetsvrouw. Een korte, maar hardnekkige uitslaande brand verwoestte anderhalve week geleden op zondagnacht de kleine villa van het koppel in de Hoogledestraat in Kortemark. De brandweer was snel ter plekke, maar kon niet verhinderen dat de woning onbewoonbaar is. Roby Clauws vindt voorlopig onderdak bij een vriend, die wat verderop in de straat woont.

Aanvankelijk gingen de brandweer en de politie van een accidentele oorzaak uit. Het parket volgde deze stelling en stuurde geen deskundige. Sarah C. had immers verklaard dat ze stomweg een sigaret vergat te doven. In de loop van maandag bleken er toch wat tegenstrijdigheden in haar versie. Zo viel het op dat de vrouw verdacht lang wachtte om de brandweer te alarmeren. Bovendien kampt het koppel met een alcoholproblematiek. Naar verluidt rezen er de jongste tijd opnieuw relatieproblemen. Zo postte Sarah C. voordien op Facebook ‘dat ze met dat kot iets van plan was’. Uiteindelijk deed de verklaring van een vriendin, met wie ze overhoop lag, Sarah C. de das om.

Roby Clauws steunt Kortemarkse brandstichtster:

De raadkamer van Veurne besliste dat Sarah nog een maand in de cel blijft. De jonge poetsvrouw geeft de opzettelijke brand toe, maar ontkent dat ze haar partner Roby Clauws naar het leven stond. “Ik geloof niet dat Sarah me iets wou aandoen. Het spijt haar enorm”, zegt Roby. “Ik lag beneden in de slaapkamer. Sarah zat zowat vier meter van mij in de sofa. Plots riep ze luidkeels mijn naam en dat ik moest weglopen. Is dat de houding van iemand die een ander de dood wil injagen? Had ze me dood gewild, dan had ze me zeker niet gealarmeerd.”

(JPT – Foto’s JPT/PSD/Kurt)

De volledige getuigenis van Roby lees je deze week in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier