Restaurantuitbater in Oostende krijgt 750 euro boete na schenken van een glaasje aan wachtende klanten

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Op het Wapenplein kreeg een uitbater van een restaurant zondag een boete van 750 euro omdat hij zijn klanten een glaasje aanbood tijdens het wachten op hun afhaalmaaltijd.

Restaurants die afhaalmaaltijden aanbieden mogen tijdens de verplichte sluiting geen drank aanbieden aan hun klanten. Een uitbater van een restaurant op het Wapenplein veegde die regel echter aan zijn laars en deed dat wel.

“Het aanbieden van een glaasje aan de klanten zorgde ervoor dat mensen gingen samentroepen en daarbij ook hun mondmasker lieten zakken. Samenscholingen zijn in deze tijd strikt verboden en het mondmasker moet in de binnenstad ten alle tijden worden gedragen. Toen onze inspecteurs de man erop aanspraken, zag die de ernst van de situatie niet in”, aldus politiecommissaris Kris Allary.

De man werd in overtreding genomen en kreeg een boete van 750 euro. Wie zich als particulier niet aan de regels houdt in een horecazaak riskeert een boete van 250 euro, de uitbater daarentegen mag zich bij overtredingen meteen aan een boete van 750 euro verwachten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.