Reis draait uit op nachtmerrie: “We zijn zeker 50.000 euro kwijt”

Redactie KW

Wat een leuke vakantie moest worden in Frankrijk, eindigde voor Johan Verweirder (63) uit Westende in een nachtmerrie. Zijn mobilhome werd er woensdag gestolen, waardoor aan de reis abrupt een einde kwam. “We zijn alles kwijt.”

“We zitten op de TGV richting Lille”, vertelt Johan Verweirder ons donderdag aan de telefoon. “Dat we de trein naar huis namen, was eigenlijk niet de bedoeling”, zucht hij. De Westendenaar vertrok vorige week vrijdag met dochter (35) en kleindochter (5) naar de regio van Bordeaux. Maar woensdag werd de reis met de mobilhome abrupt onderbroken, want het voertuig bleek plots gestolen te zijn. Weg camper, weg inboedel. “Enkel de sleutels van de camper en mijn gsm heb ik nog. Mijn identiteitspapieren, onze kleren, een iPad, een iPod, een fototoestel, boeken, geld: we zijn alles kwijt dat we mee hadden op reis. Als je alles zou optellen, dan zijn we zeker 50.000 euro kwijt”, vertelt Johan.

De diefstal vond woensdagmorgen rond 10.30 uur plaats in de gemeente Biscarrosse aan de Atlantische kust, zo’n 75 kilometer verwijderd van Bordeaux. “Mijn kleindochter ging er paardrijden in een manege. Toen we terugkeerden naar de parking, was onze camper verdwenen. De uitbater van de manege vertelde achteraf dat hij inderdaad een jonge gast had opgemerkt rond onze mobilhome, maar hij dacht dat de man bij ons hoorde. Pas toen hij onze verwondering zag, kreeg hij argwaan. Maar dan was de vogel aan gaan vliegen”, zucht Johan.

Nachtmerrie

De politie werd op de hoogte gebracht. “Ook voor hen is niet duidelijk hoe de dader kon wegrijden met een afgesloten voertuig. Voorlopig is er nog geen spoor naar de dief“.

Johan plaatste een oproep op Facebook in de hoop tips over de diefstal te krijgen. Het bericht werd intussen meer dan 25.000 keer gedeeld. “Je weet nooit dat het iets oplevert”, zegt Johan. De gestolen mobilhome met nummerplaat 1 NLD 532 heeft het chassis van een Renault Master en een cabine van het Italiaanse merk Rimor Koala. “Uiteraard zijn we heel aangeslagen door deze gebeurtenis. Ik kocht de camper drie jaar geleden. Ik ben met brugpensioen, dus we trekken er geregeld op uit met de mobilhome. Ook deze krokusvakantie was het ideale moment om te reizen, maar het is uitgedraaid op een nachtmerrie”, aldus nog Johan Verweirder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier