"We kunnen ons werk niet langer veilig uitoefenen. Er is veel agressie op het strand, mensen houden zich niet aan de coronamaatregelen: dit kan echt niet meer." Adjunct-hoofdredder Bjorn Vermeulen schetst bij Radio 2 West-Vlaanderen geen al te fraai beeld van de situatie op het strand van Oostende. Redders hesen er de rode vlag, dus mocht er niet meer gezwommen woden. Het ging echter om een korte actie, want sinds 13 uur kunnen zwemmers weer het water in.

Volgens de Oostendse redders hebben de badgasten te weinig respect voor hun werk, ook in deze moeilijke coronatijden. Woensdagavond was er een incident met twee families en ook voor andere, kleinere opstootjes moest de politie tussenkomen. Volgens de redders hangt er 'een nare sfeer in de lucht' en voelen ze zich dus niet langer veilig.

Donderdagnamiddag treden de redders in overleg met het stadsbestuur en de (strand)politie. (OV/JRO)

"We kunnen ons werk niet langer veilig uitoefenen. Er is veel agressie op het strand, mensen houden zich niet aan de coronamaatregelen: dit kan echt niet meer." Adjunct-hoofdredder Bjorn Vermeulen schetst bij Radio 2 West-Vlaanderen geen al te fraai beeld van de situatie op het strand van Oostende. Redders hesen er de rode vlag, dus mocht er niet meer gezwommen woden. Het ging echter om een korte actie, want sinds 13 uur kunnen zwemmers weer het water in.Volgens de Oostendse redders hebben de badgasten te weinig respect voor hun werk, ook in deze moeilijke coronatijden. Woensdagavond was er een incident met twee families en ook voor andere, kleinere opstootjes moest de politie tussenkomen. Volgens de redders hangt er 'een nare sfeer in de lucht' en voelen ze zich dus niet langer veilig. Donderdagnamiddag treden de redders in overleg met het stadsbestuur en de (strand)politie. (OV/JRO)