In de zaak van een oudermoord in Bredene wordt woensdag een wedersamenstelling gehouden. Een 47-jarige man uit Bredene bekende eind mei zijn betrokkenheid bij de dood van zijn moeder Solange Hennaert. Ruim anderhalf jaar eerder had hij slachtoffer in de duinen begraven in Oostende.

De bal ging aan het rollen toen de bejaarde vrouw uit Bredene haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. Verder onderzoek wees uit dat ze al sinds midden 2017 geen teken van leven meer had gegeven. Haar zoon bleef in die periode wel gewoon haar pensioen van ongeveer 1.500 euro per maand opstrijken. De man zit sinds half mei in voorhechtenis op verdenking van gijzeling, informaticabedrog en oplichting.

In eerste instantie beweerde Frank P. dat zijn moeder na een ruzie met de noorderzon verdwenen was. Tijdens een nieuw verhoor bekende hij toch dat hij zijn moeder geslagen heeft, waardoor ze zou gevallen zijn. Volgens de verdachte zou die fatale discussie zich op 14 of 21 september 2017 afgespeeld hebben. De volgende ochtend ging hij het lichaam in Oostende begraven in de duinen, waar het op maandagavond 27 mei werd teruggevonden.

Naar aanleiding van die bekentenissen werd P. door de onderzoeksrechter ook aangehouden op verdenking van oudermoord. Zoals gebruikelijk in een moorddossier zal woensdag een reconstructie gehouden worden. Die wedersamenstelling kan belangrijk zijn om te achterhalen wat er in de woning in Bredene precies gebeurd is. Ook in de duinen zal de verdachte moeten tonen hoe alles zich volgens hem heeft afgespeeld.

(belga)

In de zaak van een oudermoord in Bredene wordt woensdag een wedersamenstelling gehouden. Een 47-jarige man uit Bredene bekende eind mei zijn betrokkenheid bij de dood van zijn moeder Solange Hennaert. Ruim anderhalf jaar eerder had hij slachtoffer in de duinen begraven in Oostende.De bal ging aan het rollen toen de bejaarde vrouw uit Bredene haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. Verder onderzoek wees uit dat ze al sinds midden 2017 geen teken van leven meer had gegeven. Haar zoon bleef in die periode wel gewoon haar pensioen van ongeveer 1.500 euro per maand opstrijken. De man zit sinds half mei in voorhechtenis op verdenking van gijzeling, informaticabedrog en oplichting.In eerste instantie beweerde Frank P. dat zijn moeder na een ruzie met de noorderzon verdwenen was. Tijdens een nieuw verhoor bekende hij toch dat hij zijn moeder geslagen heeft, waardoor ze zou gevallen zijn. Volgens de verdachte zou die fatale discussie zich op 14 of 21 september 2017 afgespeeld hebben. De volgende ochtend ging hij het lichaam in Oostende begraven in de duinen, waar het op maandagavond 27 mei werd teruggevonden.Naar aanleiding van die bekentenissen werd P. door de onderzoeksrechter ook aangehouden op verdenking van oudermoord. Zoals gebruikelijk in een moorddossier zal woensdag een reconstructie gehouden worden. Die wedersamenstelling kan belangrijk zijn om te achterhalen wat er in de woning in Bredene precies gebeurd is. Ook in de duinen zal de verdachte moeten tonen hoe alles zich volgens hem heeft afgespeeld. (belga)