Rechter vraagt bijkomend onderzoek in zaak mishandelde kinderen

Redactie KW

De rechter in Ieper heeft in de zaak van het koppel uit Zillebeke dat zich moet verantwoorden voor het mishandelen van twee stiefkinderen bijkomend onderzoek gevraagd. Zo moeten een aantal mensen uit de omgeving van ouders en slachtoffers worden ondervraagd. De beklaagden moeten een test met de leugendetector ondergaan.

Op de rechtbank van Ieper staat een koppel uit Zillebeke terecht voor het mishandelen van twee pleegkinderen. De slachtoffers, een broer en een zus, spreken onder meer van dagenlange vernederingen, geslagen worden, beschimmelde boterhammen moeten eten. De feiten zouden jarenlang hebben geduurd. De raadsman van de slachtoffers spreekt van foltering. “Hun kindertijd werd volledig kapot gemaakt. Vandaag hebben die twee mensen, die ondertussen volwassen zijn, nog altijd problemen door de feiten.”

Volgens de verdediging gaat het om valse beschuldigingen. “Die kinderen hadden hechtingsstoornissen, omdat ze in hun eerste jaren geen ouderlijke liefde hebben gekregen. Dat is nefast voor de ontwikkeling van hun geweten en dan liegen ze ook”, zegt hun raadsman.

De rechter beveelt nu bijkomend onderzoek in de zaak. Er moeten een aantal mensen uit de omgeving van de slachtoffers en de beklaagden worden ondervraagd. Ook de scholen waar de broer en zus les volgden, worden bevraagd. Tenslotte moeten beide pleegouders een test met de leugendetector ondergaan. De zaak staat in voortzetting op 14 november.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier