Ze stal niet minder dan 53 juwelen van één opdrachtgeefster, die ze daarna verkocht aan een juwelier. Uiteindelijk was het haar werkgeefster die haar in de val lokte. Het openbaar ministerie vorderde 1 jaar effectieve celstraf.

De beklaagde werkte als poetshulp in een statige woning in een Kortrijkse randgemeente. Na een tijdje merkte de eigenares van de woning, een 67-jarige weduwe, dat enkele van de juwelen die ze van haar man kreeg verdwenen waren. Toen ze de woning doorzocht, vond ze tientallen lege juwelendoosjes, goed weggestopt op zolder. De juwelen zelf waren nergens te bespeuren. Daarop bracht de weduwe het dienstenchequebedrijf op de hoogte.

De zaakvoerster van het bedrijf besloot daarop om haar werkneemster in de val te lokken en vroeg de poetsvrouw om bij haar thuis te komen schoonmaken. Daar werd de beklaagde op heterdaad betrapt door de politie toen ze probeerde een juweel weg te gooien nadat ze het gestolen had.

De beklaagde gaf uiteindelijk alles toe. Ze verkocht de juwelen voor hun goudwaarde, in totaal zo'n halve kilogram, en met het geld kocht ze dingen voor zichzelf en voor haar zoon, die net alleen was gaan wonen.

Het vonnis volgt op 25 juni.