Rechter mild voor Oostendenaar die ober verminkte met mes in Langestraat

Redactie KW

Een 36-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank twee jaar voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij tijdens een schermutseling een ober zwaar toetakelde met een knipmes. Het openbaar ministerie kwalificeerde de feiten als poging tot doodslag en had 40 maanden cel gevraagd. Maar de rechter achtte het oogmerk om te doden maandag niet bewezen.

In de nacht van 12 op 13 augustus 2016 was slachtoffer Diego Perez (31) op stap in de Langestraat in Oostende. Vanuit het café Copador zag de Oostendenaar dat een vriendin in moeilijkheden zat op het terras van het café Suite 18 aan de overkant van de straat. Hij ging naar haar toe, maar stootte op Michael A., die vier keer uithaalde met een knipmes.

Diego, die als kelner werkt in een restaurant, werd geraakt aan zijn kin en schouder. Volgens de advocaat van A. werden de feiten uitgelokt, maar de rechter dacht daar anders over. Perez was na de feiten twee weken arbeidsongeschikt en hield aan de steekpartij een groot litteken over op de kin. De rechter kende hem een schadevergoeding toe van 12.700 euro.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier