Rechter mild voor drugsverslaafde Bruggeling met wapenarsenaal

Een 50-jarige Bruggeling heeft in de Brugse strafrechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor bezit van cannabis en bezit van verboden wapens. Een milde straf, want het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd.

© Getty Images

Na drie jaar onderzoek viel de Brugse politie op 13 oktober 2017 de woning van K.H. (50) en zijn vriendin K.D. (36) binnen. In het huis hing een zware cannabisgeur, maar de speurders konden slechts elf gram van de drugs aantreffen. In hun zoektocht naar verdovende middelen troffen de agenten in het huis wel een waar wapenarsenaal aan. “In een rugzak naast het bed staken drie vuurwapens“, verduidelijkte de procureur. “Er lag munitie in de kast en op de schouw. Ook in de bekleding van het achterportier van de wagen van beklaagde zat een vuurwapen verborgen.”

K.H. haalde hiervoor een opvallend excuus boven. “Ik had op internet gelezen dat er een oorlog ging uitbreken“, stelde hij. K.H. kreeg in 2017 al eens twee jaar cel voor cannabishandel. Deze keer kon de verkoop evenwel niet worden aangetoond. De rechter oordeelde dat de feiten deel uitmaakten van diegene waarvoor hij in 2017 veroordeeld werd maar legde nog een bijkomende straf op van zes maanden celstraf met uitstel. De vriendin kreeg drie maanden celstraf met uitstel voor drugsbezit.

(AFR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.