"Eerst en vooral is er de verklaring van Pierre Serry waarbij hij zei dat hij in de zomer van 2011 naar IJzendijke is gegaan om Evert op te zoeken en dat die had beloofd dat alles in orde zou komen. Er zijn geen redenen om die verklaring van Pierre Serry in twijfel te trekken, want met die verklaring incrimineerde Pierre Serry zichzelf. De verklaring strookt bovendien met andere gegevens in het dossier. Er zijn op één dag in september 2011 zes telefoontjes van Pierre naar Evert en omgekeerd, terwijl ze elkaar toen al drie jaar niet gehoord hadden."

"Het is bovendien niet bewezen dat Pierre Serry en Ronnie Van Bommel elkaar al kenden, zoals Evert de Clercq beweert. Evert de Clercq verklaart dat ook niet, in zijn eerste vijf verhoren. Pas in zijn zesde verhoor vertelt hij dit. De getuigen die hij daarvoor aanhaalt, zeggen echter dat ze niet met zekerheid kunnen bevestigen dat de twee elkaar kenden. Het gaat om dubieuze verklaringen, waarbij de getuige zich plots van alles herinnert nadat hij contact had met de vorige advocaat van Evert de Clercq (Pol Vandemeulebroucke, LK). Die verklaring is gemanipuleerd en compleet ongeloofwaardig. Er is bovendien ook de verklaring van Roy Larmit (de vierde beklaagde, LK), die verklaard heeft dat hij op vraag van zijn oom Ronnie Van Bommel (de overleden huurmoordenaar, LK) naar Evert de Clercq is gereden om daar te gaan zeggen dat zijn oom ziek was maar dat de opdracht doorging. Dat moet eind oktober 2011 geweest zijn. Larmit zei ook dat zijn oom na de moord vertelde dat er nog iets te rapen viel bij de boer, doelend op de Clercq. Larmit kreeg daar 10.000 euro cash van de Clercq, dat wordt bevestigd door de vriendin van Larmit."

"Eerst en vooral is er de verklaring van Pierre Serry waarbij hij zei dat hij in de zomer van 2011 naar IJzendijke is gegaan om Evert op te zoeken en dat die had beloofd dat alles in orde zou komen. Er zijn geen redenen om die verklaring van Pierre Serry in twijfel te trekken, want met die verklaring incrimineerde Pierre Serry zichzelf. De verklaring strookt bovendien met andere gegevens in het dossier. Er zijn op één dag in september 2011 zes telefoontjes van Pierre naar Evert en omgekeerd, terwijl ze elkaar toen al drie jaar niet gehoord hadden." "Het is bovendien niet bewezen dat Pierre Serry en Ronnie Van Bommel elkaar al kenden, zoals Evert de Clercq beweert. Evert de Clercq verklaart dat ook niet, in zijn eerste vijf verhoren. Pas in zijn zesde verhoor vertelt hij dit. De getuigen die hij daarvoor aanhaalt, zeggen echter dat ze niet met zekerheid kunnen bevestigen dat de twee elkaar kenden. Het gaat om dubieuze verklaringen, waarbij de getuige zich plots van alles herinnert nadat hij contact had met de vorige advocaat van Evert de Clercq (Pol Vandemeulebroucke, LK). Die verklaring is gemanipuleerd en compleet ongeloofwaardig. Er is bovendien ook de verklaring van Roy Larmit (de vierde beklaagde, LK), die verklaard heeft dat hij op vraag van zijn oom Ronnie Van Bommel (de overleden huurmoordenaar, LK) naar Evert de Clercq is gereden om daar te gaan zeggen dat zijn oom ziek was maar dat de opdracht doorging. Dat moet eind oktober 2011 geweest zijn. Larmit zei ook dat zijn oom na de moord vertelde dat er nog iets te rapen viel bij de boer, doelend op de Clercq. Larmit kreeg daar 10.000 euro cash van de Clercq, dat wordt bevestigd door de vriendin van Larmit."