Rechter beveelt internering voor Blankenbergse man

De beklaagde stuurde zijn kat naar het proces. © Getty Images
Redactie KW

De strafrechter in Brugge heeft de internering bevolen van een 41-jarige Blankenbergenaar in een dossier van vernielingen en verboden wapendracht.

Op 5 juli 2019 sloeg Jesse P. met een honkbalknuppel de ruiten in van de woning van de eigenaar van dancing Circosia in Blankenberge. Hij vernielde er ook een stenen beeldje. Dat deed hij uit wraak omdat hij de toegang tot de dancing was ontzegd. De politie kon de man ter plaatse in de boeien slaan. Tijdens het proces drong zijn advocaat aan op de internering, maar de procureur verzette zich daartegen.

‘Mentale handicap’

Jesse P. belandde al eens in de cel voor poging tot doodslag. De gerechtspsychiater stelde toen een mentale handicap bij hem vast en verklaarde hem ontoerekeningsvatbaar. Daarom besliste de raadkamer op 3 maart om de Blankenbergenaar te interneren.

In het dossier van de vernielingen en verboden wapendracht beval de rechter dinsdag opnieuw de internering. “Door rond te lopen met een honkbalknuppel bracht de beklaagde de fysieke of psychische integriteit van derden in gevaar”, oordeelde ze. “Maar hij kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor zijn daden.” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.