Rechter beveelt aanhouding van man uit Ieper met voorliefde voor chips en bierworstjes

Redactie KW

Samen met een kompaan had David V. uit Ieper maandenlang toegeslagen in enkele lokalen van jeugdbewegingen.

David V. (27) uit Ieper gaf maandag verstek in een zaak van een resem diefstallen, die hij pleegde met Lozano V. (34) uit Mesen. De meeste diefstallen werden gepleegd in de lokalen van de Chiro en de Scouts in Menen en Geluwe. Het ging daarbij meestal over chips en bierworstjes. Het tweetal moest verder ook verschijnen voor een aantal pogingen tot diefstal. De feiten deden zich voor in de periode februari 2014 tot maart 2015. Het was een alerte buurman die de twee verdachten opmerkte, toen ze rond het lokaal dwaalden en plots over de omheining kropen. Terwijl ze aan het plunderen waren, kon de gewaarschuwde politie hen in de kraag vatten.

Door alcoholverslaving

De verdediging van Lozano V. gaf een aantal feiten toe, maar van evenveel feiten beweerde de beklaagde er niet bij betrokken te zijn geweest. Volgens de verdediging ging het een tijd minder goed met zijn cliënt – vooral door zijn alcoholverslaving – maar zou de man nu weer op het rechte pad zijn. Ter zitting verklaarde de beklaagde spijt te hebben over wat er gebeurde.

David kreeg 20 maanden cel en een boete van 600 euro, alle twee effectief, en werd reeds eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten. De tweede beklaagde Lozano V. kreeg 12 maanden met uitstel en een effectieve boete van 300 euro. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding van David V., vooral omdat de man verstek gaf en er te vrezen valt dat hij zal proberen zich aan zijn straf te onttrekken.

(HV)