Zoon terecht voor verbrassen vermogen dementerende moeder: “Zorgvolmacht betekende het startschot voor de oplichtingen”

Redactie KW

“De zorgvolmacht die hij verkreeg, betekende het startschot om zijn dementerende moeder voor 102.000 euro op te lichten.” De bewindvoerder van een vrouw uit Vichte (Anzegem) stelde zich voor de rechtbank in Kortrijk burgerlijke partij tegen haar eigen zoon.

De vrouw was dementerend. In 2017 slaagde zoon Karim W. (57) er in voor haar een zorgvolmacht te bekomen. Dat betekende dat hij haar belangen en vermogen kon beheren van zodra ze daar zelf niet meer toe in staat was. “Hij verzilverde eerst haar levensverzekering en haalde daarna stelselmatig elke week 2.000 euro af”, aldus de bewindvoerder van de vrouw. “In totaal voor 102.000 euro.”

Pas na een klacht van de bewindvoerder bracht een onderzoek de oplichtingen aan het licht. “Hij isoleerde haar en verbraste alles”, aldus nog de misnoegde bewindvoerder. Tijdens zijn verhoren gaf Karim W. aan dat alles met toestemming van zijn moeder gebeurde en diende om de luxueuze levensstijl van zijn ex te financieren. De openbare aanklager vorderde een celstraf van 10 maanden en een boete van 1.200 euro voor de zoon, die vandaag geen officieel domicilie heeft en ook niet voor zijn proces op de rechtbank kwam opdagen.

Vonnis op 7 december. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.