“Zo behandel je zelfs geen dier”: ex-frituurbaas uit Oostkamp krijgt 37 maanden cel voor zwaar partnergeweld

Redactie KW

Een 32-jarige Oostkampenaar heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor herhaaldelijke feiten van zwaar partnergeweld.

Op 12 januari dit jaar trok de politie ’s avonds naar de toenmalige woning van M.T. en z’n partner in Sint-Andries. De vrouw zat huilend op straat en bleek geslagen en gestampt. Dankzij getuigen kwamen nog een zevental eerdere feiten van zwaar partnergeweld aan het licht. Volgens de procureur had de vrouw al die tijd te veel schrik van haar man om aangifte te doen.

“Het viel op hoe gewoon ze was geraakt aan het geweld”, aldus het Openbaar Ministerie. “De beklaagde dicteerde ook wat ze moest verklaren en als ze daarvan afweek kreeg ze slaag.”

Betrapt na overname

M.T. runde destijds een frituur in Sint-Andries. Na de overname zag de nieuwe eigenaar op beelden van de bewakingscamera hoe T. zijn partner zeven vuistslagen en vier trappen tegen het hoofd gaf. De man bedreigde ook mensen met een mes in zijn frituur en sloeg de beste vriendin van zijn vrouw tot bloedens toe.

De verdediging vroeg voor het merendeel van de feiten de vrijspraak. Voor het ene feit dat hij bekende, drong advocaat Joris Van Maele tevergeefs aan op een voorwaardelijke celstraf. “De drank is al altijd de grote boosdoener geweest”, zo pleitte hij.

“In juli kan hij worden opgenomen. Ook een contactverbod zou als voorwaarde kunnen worden opgelegd.” De procureur gaf de beklaagde evenwel nog een stevige bolwassing. “Hoe jij mensen aanvalt, dat doe je zelfs niet met een dier”, luidde het.

Verkrachting

M.T. werd in april nog veroordeeld tot 37 maanden effectieve celstraf voor verkrachting van zijn partner. Op 26 augustus 2019 alarmeerde zijn toen twaalfjarige zoon de politie. De jongen vertelde dat papa zijn mama aan het verkrachten was in hun toenmalige woning in Zuienkerke.

Onderzoek wees uit dat M.T. zijn vrouw al langer mishandelde. Intussen werd de relatie tussen M.T. en het slachtoffer verbroken.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.