Zeven maanden cel voor Libiër die in Oostende iPhones en portefeuille stal

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 21-jarige Libiër heeft in de Brugse rechtbank zeven maanden cel gekregen, waarvan een maand met uitstel, voor diefstal en illegaal verblijf in België.

Op 8 oktober vorig jaar drong de vluchteling in Oostende de stuurcabine van een vrachtwagen binnen. Hij graaide twee iPhones en een portefeuille mee, maar toen hij wou vluchten tuimelde hij uit de vrachtwagen. De chauffeur, die zijn lading aan het lossen was, kwam op het lawaai af en kreeg zijn spullen van M.F. terug. Hierop nam de dief de benen maar de politie kon hem even later inrekenen.

Illegaal in het land

De twintiger, die illegaal in het land verblijft, had een gsm op zak die enkele maanden eerder gestolen was in Knokke. Daarnaast had hij ook nog gestolen sigaretten bij zich. De procureur vroeg twaalf maanden cel voor M.F., die eerder al veroordelingen opliep in Duitsland.

Advocaat Didier Scheldeman drong aan op mildheid. “Die gsm en sigaretten had mijn cliënt van anderen gekocht in Zeebrugge en Brussel. Hij wist niet dat ze gestolen was”, pleitte hij.

De rechter achtte enkel de diefstal uit de vrachtwagen en het illegaal verblijf bewezen. Voor de overige diefstallen en heling werd M.F. vrijgesproken. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier