Zestiger staat terecht voor steekpartij in Middelkerke

Bron: Belga

Een 61-jarige Middelkerkenaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen op zijn huisgenote.

Bernard T. haalde twee keer uit met een mes, omdat de vrouw hem 3.600 euro lichter zou gemaakt hebben. Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Hoogoplopende ruzie

Op 15 juli 2021 kwam het in de studio van de beklaagde tot een hoogoplopende ruzie. T. verklaarde dat zijn huisgenote drie keer naar hem had gespuwd.

Tijdens de schermutseling stak de zestiger twee keer met een aardappelmesje in de schouder van het slachtoffer. Hierbij werd een belangrijke ader geraakt, waardoor de vrouw enkele uren in levensgevaar verkeerde.

Misbruik bankkaart

Tijdens zijn verhoor legde T. uit dat de vrouw tijdelijk bij hem mocht intrekken, op voorwaarde dat ze hem hielp met enkele klusjes. Tijdens het winkelen zou ze echter misbruik gemaakt hebben van zijn bankkaart. Liefst 3.600 euro werd zonder toestemming uitgegeven aan vrouwenkleding.

De beklaagde werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, maar van een oogmerk tot doden bleek uiteindelijk geen sprake.

Behandeling alcoholgebruik

De verdediging vroeg donderdagochtend om de effectieve gevangenisstraf te beperken tot de voorhechtenis van ondertussen zes maanden. “Hij is ook bereid om een behandeling te volgen voor zijn alcoholgebruik”, aldus meester Matthias Devriendt.

De rechter suggereerde de mogelijkheid om hem een alcoholverbod op te leggen, maar dat zag T. zelf duidelijk niet zitten. De rechter doet uitspraak op 10 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.