Zestiger die naakt lag te zonnen in Bredense duinen krijgt maand celstraf met uitstel en 1.200 euro boete

Redactie KW

Een partijtje naakt zonnebaden in de Bredense duinen breekt een 62-jarige Blankenbergenaar zuur op. De man kreeg in de Brugse rechtbank een maand celstraf met uitstel en een geldboete van 1.200 wegens openbare zedenschennis.

Op 12 juli vorig jaar lag R.V. in de Bredense Spanjaardduinen naakt te zonnen op een plaats waar dit niet mag. De politie slingerde hem op de bon waarna de zestiger, die in 2013 al eens betrapt werd op gelijkaardige feiten, een minnelijke schikking gepresenteerd kreeg. Maar omdat hij die niet betaalde werd hij voor de strafrechtbank gedaagd.

“Deze duinen zijn een beruchte ontmoetingsplek voor homoseksuelen”, stelde procureur Mike Vanneste tijdens het proces. “Die duinen maken evenwel geen deel uit van het naaktstrand en zijn vrij toegankelijk. Naaktlopers zorgen er dan ook voor overlast.”

R.V. kwam niet opdagen voor zijn proces. De politie voert geregeld controles uit in de Spanjaardduinen. Afgelopen zomer werden er meer dan twintig processen-verbaal opgesteld wegens openbare zedenschennis.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier