Zes maanden cel voor man uit Ieper die voorbijganger in elkaar slaat aan café Boerenhol in Ieper

Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Een man uit Ieper vond het niet kunnen dat hij van een voorbijganger een opmerking kreeg toen hij voor de grap aan café Boerenhol in Ieper een soldatenhelm van een paspop nam. J.C. gaf de passant daarom maar enkele klappen. Nu krijgt hij van de rechter 6 maanden cel met uitstel voor de feiten.

Op 9 oktober vorig jaar kwam het ter hoogte van café Boerenhol in Ieper tot een schermutseling tussen J.C. uit Ieper en een passant. Die wou de cafébaas verwittigen omdat J.C. de helm had afgenomen van de pop die voor de zaak staat.

Dat zinde J.C. niet en hij gaf de man enkele klappen. Ook nadat het slachtoffer op de grond was gevallen, zou hij zijn belager nog hebben geslagen. Met hulp van een getuige kon de politie achterhalen wie de dader was. Hij werd even later aangetroffen in café De Zwarte Leeuw, niet ver van de plek van de feiten.

Geheugenverlies

J.C. moest zich voor de rechter verantwoorden voor de slagen. De man zei dat hij wellicht in de fout was gegaan, maar hij kon zich van heel het voorval niet zoveel meer herinneren. “Ik weet dat er iets is gebeurd, maar na ondervraging bracht de politie mij terug naar De Zwarte Leeuw, dus zo erg kon het toch niet zijn geweest?”, merkte J.C. op.

De rechter zag dat anders en toonde de beklaagde foto’s met daarop diens verwondingen. J.C. voegde er nog aan toe zichzelf niet meer te zijn als hij te veel drinkt. “Momenteel drink ik niet meer. Ik wil hier niet opnieuw staan.”

J.C. werd veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met voorwaarden. Het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 400 euro betalen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.