https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zes maanden cel voor hardhandige cafébaas uit Diksmuide

Redactie KW

Een 31-jarige cafébaas uit Diksmuide heeft zes maanden cel en 400 euro boete gekregen omdat hij zowel een klant als zijn eigen halfbroer hardhandig aanpakte. Hij moet hen samen meer dan 3.100 euro schadevergoeding betalen.

Cafébaas Y.V. liet zich niet zien in de rechtbank en werd dan ook bij verstek veroordeeld. Er stelden zich wel twee slachtoffers burgerlijke partij. Een van hen is J. “De man was aanwezig in het café in Diksmuide toen het rond middernacht opeens erg luidruchtig werd”, sprak zijn advocaat.

666 euro schadevergoeding

“Iedereen begon er te roepen en de sfeer was vijandig. Opeens werd mijn cliënt, die niks met het tumult te maken had, hardhandig vastgegrepen en kreeg hij zelfs een slag en een stamp van Y.V. Daarna werd hij buitengezet. Die man kent alleen de wet van de vuisten.” De man krijgt 666 euro schadevergoeding.

Ook D., de halfbroer van de cafébaas nota bene, maakte kennis met die vuisten. “Tijdens een familiale ruzie waarin betichtingen werden geuit werd Y.V. opgebeld, sprong hij in zijn auto en kwam ter plaatse”, sprak de advocaat van D.

In arm gebeten

“Hij kwam naar D. toe, beet in zijn arm en klopte op zijn hoofd. En dat is dan zijn halfbroer. D. kon even niet werken.” De man krijgt daarvoor een schadevergoeding van 2.500 euro.”

De procureur zei dat Y.V. de eerste feiten niet ontkende. “Volgens hem heeft hij die klant gewoon bij zijn nekvel gegrepen en buitengezet en gaf hij daar ook wel nog een stamp.” (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten