Zes maanden cel voor fietsdief die geen mondmasker draagt

De politie kon de fietsdief in de buurt van de tramhalte in Nieuwpoort oppakken.
De politie kon de fietsdief in de buurt van de tramhalte in Nieuwpoort oppakken.
Redactie KW

Een 19-jarige jongeman heeft in twee dossiers in totaal zes maanden cel en 1.600 euro boete gekregen. De feiten speelden zich af in De Panne en Nieuwpoort. Bij een van de twee feiten weigerde hij een mondmasker te dragen en schopte naar de agenten.

De politie was in de nacht van 21 op 22 augustus opgeroepen om naar een plein in De Panne te gaan waar hee wat jongeren samenschoolden. “Ze verstoorden de openbare orde”, zei de procureur. “Aangekomen bleek dat er een grote groep aanwezig was die zich niet hielden aan de geldende coronamaatregelen. Onder hen ook B.V, die geen mondmasker droeg.

Na herhaaldelijke aanmaningen zette hij een op, zij het helemaal niet correct. Hij kwam ook voortdurend te dicht bij de politie. Uiteindelijk gedroeg B.V. zich weerspannig en werd hij geboeid op de grond. Daarbij maakte hij verschillende schoppende bewegingen richting de agenten.

Op 1 april bleek B.V. in Nieuwpoort met een minderjarige vriend een mountainbike te hebben gestolen. De politie kon hen in de buurt van de tramhalte oppakken.” De man liet verstek gaan in de rechtbank. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.