Zes maanden cel voor Bruggeling die slapende echtgenote probeerde te wurgen

© Getty Images
Redactie KW

Een 46-jarige Bruggeling heeft zes maanden effectieve celstraf gekregen voor partnergeweld. Terwijl zijn echtgenote lag te slapen, greep A.S. haar bij de keel en probeerde hij haar te wurgen.

Op 9 oktober vorig jaar lag het slachtoffer te slapen toen A.S. in zwaar beschonken toestand de deur van de kamer instampte. Hij greep zijn echtgenote bij de keel en probeerde haar te wurgen. Vervolgens duwde hij haar hoofd hard tegen de muur. Het slachtoffer kon wegvluchten en was vijf dagen werkonbekwaam.

Volgens de advocate van de vrouw gebruikte A.S wel vaker geweld. “Vooral dan als hij dronken was”, pleitte meester Amber Lumbeeck. “Ook de kinderen hadden schrik van hem. Mijn cliënte heeft het huwelijk altijd proberen redden, maar sinds de feiten is ze niet meer teruggekeerd. De echtscheidingsprocedure is lopende.”

Afwezig tijdens proces

A.S. kwam donderdag niet opdagen voor zijn proces in de Brugse strafrechtbank. “De beklaagde is naar verluidt nog de slechtste niet, behalve als hij gedronken heeft”, sneerde procureur Yves Segaert-Vanden Bussche. “De laatste twee jaar was hij meer wél onder invloed dan niet.”

Aan het slachtoffer moet de beklaagde 1.125 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier