Zes jaar cel voor Bruggeling die ex-schoonzoon een lesje wou leren

Redactie KW

Een 47-jarige Bruggeling is in beroep veroordeeld tot zes jaar cel voor ontvoering, foltering en brutale verkrachting van zijn ex-schoonzoon. Het slachtoffer had ermee gedreigd bikinifoto’s van zijn dochter te verspreiden. Zijn ex-schoonvader wilde hem daarom een lesje leren.

In het voorjaar van 2021 zette Rayan J. (21) een punt achter haar relatie met M.H. Die verteerde de breuk slecht en liet de jonge, Syrische vrouw niet met rust. Uiteindelijk begon hij haar af te persen en dreigde hij ermee pikante bikinifoto’s van haar te verspreiden als haar familie niet met 3.000 euro over de brug kwam. Om M.H. op andere ideeën te brengen, gaven de twee broers en nieuwe partner van de vrouw hem op 13 juni vorig jaar in Brugge rake klappen. Hani J. (23), Haroun J. (20) en Yousf G. (23) namen daarbij de gsm terug die M.H. van zijn ex gestolen had. Maar daar bleef het niet bij. Vijf dagen later lokte Rayan J. haar ex in een hinderlaag door met hem af te spreken aan het Waggelwater in Brugge. Daar werd M.H. in een wagen gesleurd en meegenomen naar het huis van de nieuwe partner in Rekkem. Naast G. waren ook de broers en hun vader Abdal J. (47) van de partij.

M.H. werd een kwartier lang afgetuigd en ook seksueel mishandeld. Zo werd hij in het achterwerk gesneden met een glasscherf en dreigde Abdal J. ermee zijn penis af te snijden. Op bevel van Abdal J. moest hij ook diens zoon Haroun oraal bevredigen. Het gezelschap maakte daar beelden van om later tegen het slachtoffer te kunnen gebruiken. Daarna werd M.H. naar de woning van de vader in de Maria Van Bourgondiëlaan in Brugge gevoerd waar hij nog meer slagen kreeg en even werd opgesloten in de garage.

Schaamte

Vader Abdal J. kreeg vijf jaar cel, maar ging in beroep. Zijn advocaat pleitte dat hij diepe schaamte voelde voor wat is gebeurd. “Hij is gevlucht uit Syrië voor de oorlog, maar hij heeft geen enkele voorgaande veroordeling.” Hij vroeg een straf deels met uitstel. Maar het openbaar ministerie vond de straf echter te laag. “Dit was pure horror! Hij gaf instructies wat er moet gebeuren en het feit dat hij is opgegroeid in een andere cultuur is geen excuus!”

Het hof ging uiteindelijk niet in op de vraag tot strafvermindering. Het verhoogde de straf zelfs naar zes jaar cel. Een jaar extra dus, maar toch twee jaar minder dan het openbaar ministerie in beroep had gevraagd. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.