Zedelgemnaar scheurt met gestolen aanhangwagen en karabijn op achterbank door bebouwde kom

De politie dacht aanvankelijk dat het om een luchtdrukwapen ging maar het bleek een echt vuurwapen. © gf
Redactie KW

Een 21-jarige man uit Zedelgem riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf voor verboden wapenbezit, diefstal en slagen.

Op 15 augustus reed A.C. met zijn wagen aan hoge snelheid in een bebouwde kom in Zedelgem. Hij trok een aanhangwagen zonder nummerplaat of verlichting waarna de politie hem staande hield. De aanhangwagen bleek gestolen en op de achterbank lag een karabijn waarvan de politie aanvankelijk dacht dat het om een luchtdrukwapen ging. “De beklaagde liet de agenten in de waan”, verduidelijkte procureur. “Maar uiteindelijk bleek dat het om een .22 Long Rifle te gaan. Een echt vuurwapen dus.”

Wapen zogezegd gevonden

Tijdens zijn verhoor beweerde A.C. dat hij het wapen aan een legerkazerne gevonden had, maar het parket hecht daar geen enkel geloof aan. Naast het wapen en de diefstal staat C. ook terecht voor slagen aan zijn zus. Hij stal ook haar gsm. Voorts werd bij een huiszoeking in zijn woning ook nog een gestolen nummerplaat aangetroffen. Daarvan beweerde hij dat hij die gekregen had van een vriend aan het station in Brugge.

De man kwam niet opdagen voor zijn proces. De uitspraak volgt op 17 december. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.