Zedelgemnaar misbruikt naaktfoto’s ex om haar online als prostituee te promoten: “Er doken voortdurend geile mannen op aan haar deur”

©Chas Ray Krider Getty Images
©Chas Ray Krider Getty Images
Redactie KW

Een 35-jarige man uit Zedelgem riskeert in de Brugse rechtbank 120 uur werkstraf omdat hij zijn ex-vrouw vier jaar lang op het internet promootte als prostituee. Hij verspreidde naaktfoto’s van haar op internetfora en chatte met potentiële klanten. “Er doken voortdurend geile mannen op aan haar deur”, pleitte advocate Virginie Cottyn.

In 2015 liep het huwelijk van L.V. met zijn jeugdliefde al na een jaar op de klippen nadat de vrouw een relatie was begonnen met zijn beste vriend. De Zedelgemnaar verteerde de breuk bijzonder slecht en begon naaktfoto’s van de Bruggelinge te verspreiden via de website “Chatbabe”. Hij maakte een vals profiel aan en promootte zijn ex-vrouw als prostituee. “Hij chatte zelfs in haar naam met geïnteresseerde mannen”, pleitte advocate Virginie Cottyn. “Hierdoor kreeg ze talrijke telefoontjes van mannen die seks wilden. Er doken ook voortdurend geile mannen op aan haar deur. Die mensen verwachtten natuurlijk seksuele diensten van haar. Ze voelde zich hierdoor constant onveilig.”

Voortdurend in angst

Diverse klachten bij de politie haalden evenwel niets uit. “De berichten op het internet verdwenen eventjes, maar doken elders weer op”, vervolgde meester Cottyn. “Zelfs haar buurman meende op een bepaald moment dat hij haar herkende van een chatgesprek. En ook een uitzendkracht op het werk sprak er mijn cliënte over aan. Zij leefde voortdurend in angst dat de mensen zouden denken dat zij zich prostitueerde. Dit heeft jarenlang geduurd. Ze wil erkenning krijgen als slachtoffer en vraagt een schadevergoeding van 2.500 euro.”

De belaging hield liefst vier jaar lang aan en al die tijd ontkende L.V. tijdens in totaal drie verhoren ook maar iets met de feiten te maken te hebben. Tot er in de loop van 2019 uiteindelijk harde bewijzen opdoken dat de naaktfoto’s verspreid werden vanaf zijn computer. “Pas dan ging de beklaagde eindelijk tot bekentenissen over”, stelde de procureur. “Hij vertoont weinig schuldinzicht.”

In tranen uitgebarsten

De procureur vroeg 120 uur werkstraf wegens belaging en voyeurisme. De verdediging drong aan op de gunst van de opschorting. “Mijn cliënt is zelf blij dat die nachtmerrie eindelijk voorbij is”, pleitte de advocaat van L.V. “Toen hij met zijn dagvaarding mijn kantoor binnenstapte, is hij in tranen uitgebarsten. Mijn cliënt had destijds enorm veel verdriet over het verlies van zijn jeugdliefde en had eigenlijk psychologische hulp moeten zoeken. Hij benadrukt wel dat die naaktfoto’s tijdens hun relatie met toelating genomen werden. Hij heeft wel degelijk schuldinzicht en had gehoopt dat het slachtoffer hier aanwezig ging zijn om zijn persoonlijke excuses aan te bieden.”

De zaak wordt op 27 mei verdergezet. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.