Zedelgemnaar (20) bijt agent tot bloedens toe in arm: 150 uur werkstraf

© Getty Images
Redactie KW

Een jongeman uit Zedelgem heeft in de Brugse rechtbank 150 uur werkstraf gekregen voor weerspannigheid en slagen aan de politie.

Op 15 december 2019 kwam K.H. (20) na een feestje in beschonken toestand toe in de woning van zijn vader in Oostkamp. De twee kregen ruzie waarbij de jongeman een duw zou gekregen hebben. Hij verwittigde de politie, maar toen die arriveerde en met zijn vader zijn kamer binnenstapte ging hij compleet door het lint.

Twee agenten probeerden K.H. tevergeefs te kalmeren. De jongeman deelde een zestal vuistslagen uit en nam ook een wapenstok af van een agent, die hij vervolgens tot bloedens toe in de arm beet. Een vrouwelijke agent liep ernstige verwondingen op aan de enkel en moest worden overgeplaatst naar de wijkdienst.

De procureur vroeg 250 uur werkstraf voor wat hij omschreef als ‘gortige feiten’. De verdediging betwistte niet dat zijn K.H. beet. “Maar dat hij die wapenstok afnam en vuistslagen uitdeelde, ontkent mijn cliënt met klem”, pleitte advocaat Koen Blomme. “Hij lag in een houdgreep op de grond en kon enkel bijten.”

De rechter hechtte daar geen geloof aan. Als K.H. zijn 150 uur werkstraf niet naar behoren uitvoert, krijgt hij alsnog een jaar cel. De gewonde agenten kregen een voorlopige schadevergoeding toegekend van 4.900 euro. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.