Zaak ‘schrik van de horeca’ uitgesteld naar 19 mei

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft de drie zaken waarbij de beruchte tafelschuimster Nadine W. wordt vervolgd voor tal van onbetaalde etentjes, uitgesteld naar 19 mei. Het gaat om drie zaken waarin de geldigheid van het beroep moet worden onderzocht. In januari behandelde het hof al eens 74 zaken.

Het hof van beroep in Gent veroordeelde Nadine W. begin vorig jaar al eens tot 12 maanden cel voor 17 feiten waarbij ze in onder meer Brugge, Gent en Oostende op restaurant ging, maar uiteindelijk de rekening niet betaalde. In totaal at ze toen voor 335 euro. Eind vorig jaar kwam daar nog eens twee maanden bij voor 19 onbetaalde restaurantbezoekjes, goed voor een totaal van 362 euro.

In januari bundelde het hof nog eens 74 zaken bijeen waarvoor ze een factuur van 1.670 euro onbetaald liet. Wanneer de straffen van de afzonderlijke vonnissen zouden samengeteld worden, zou de vrouw veroordeeld zijn tot zes jaar en 11 maanden cel en een boete van 22.400 euro. Het hof hervormde de vonnissen en legde de vrouw, bekend als de ‘schrik van de horeca’ een extra straf op van zes maanden. Rekening houdend met de twaalf en de twee maanden die het hof eerder uitsprak, kwam ze aan een totaal van 20 maanden cel.

Geldigheid beroep nagaan

Wel hingen er haar nog drie zaken boven het hoofd vanuit Veurne en Brugge, waarin ze in totaal nog eens een straf van 20 maanden opliep. Het hof wil onderzoeken of het beroep dat tegen die zaken is aangetekend, geldig is. Er werden politiemensen ondervraagd over de manier waarop de vonnissen aan haar werden betekend.

Haar advocaat, Peter Gonnissen, was klaar om te pleiten, maar het hof vroeg toch om zijn argumenten op papier te zetten zodat het hof makkelijker kan volgen waarom elk beroep toch geldig is. De zitting werd daarom uitgesteld naar 19 mei.

Intussen verblijft de vrouw nog steeds in de gevangenis. Haar advocaat bereidt intussen haar vervroegde vrijlating onder voorwaarden voor. “Het probleem ligt hem nog in het vinden van een vaste residentie. Voor juni zal ze zeker nog niet vrijkomen.” (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.