Wevelgemse bankbediende na vijf jaar vrijgesproken voor gesjoemel met geld van klanten

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een voormalige bankbediende van BNP Paribas Fortis uit Wevelgem is vrijgesproken voor gesjoemel met geld van twee klanten. Ze werd er van verdacht tussen 2013 en 2016 met 147.000 euro aan de haal te zijn gegaan. De voorbije 5 jaar bleef ze haar onschuld uitschreeuwen.

Op 7 maart 2016 startte de bank een intern onderzoek naar de 45-jarige vrouw, die zowel in de kantoren in Gullegem (Wevelgem) als Marke (Kortrijk) actief was. Nauwelijks drie weken later volgde al haar ontslag. “Wat volgde was een nachtmerrie die al 5 jaar lang duurt”, aldus de vrouw.

147.000 euro

Volgens de bank en ook de openbare aanklager verhoogde ze zonder toestemming van twee bejaarde klanten de afhaallimieten van hun rekeningen, haalde ze met hun bankkaart cash geld af en stak het in eigen zakken. Regelmatig zouden er ook bedragen van hun spaarplan geïnd zijn.

Na een intern onderzoek betaalde BNP Paribas Fortis de klanten 147.000 euro terug en volgde onmiddellijk ontslag voor de bankbediende uit Wevelgem. Zelf bleef de Wevelgemse vijf jaar lang haar onschuld uitschreeuwen. Ze nam samen met haar advocate het interne onderzoek van de bank op de korrel maar ontkende ook dat ze geld in eigen zakken stak.

Te veel twijfel

“Het enige waar ze zich aan bezondigde, was te veel service verlenen aan een oud vrouwtje. Met haar bankkaart haalde ze rekeningafschriften op en haalde geld af. Maar dat geld bezorgde ze telkens aan de klante.” Volgens de rechter zijn er tegenstrijdige verklaringen en is er te veel twijfel om haar te veroordelen. Door de vrijspraak is de gevraagde schadevergoeding van BNP Paribas Fortis afgewezen.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.