https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Werkstraffen voor jonge Zwevegemnaars na vechtpartijen in Kuurne en Avelgem

© Getty Images
Redactie KW

Twee vrienden uit Zwevegem moeten van de rechter in Kortrijk elk een werkstraf van 55 tot 85 uren uitvoeren voor hun betrokkenheid bij twee vechtpartijen in Kuurne en Avelgem. Aan de twee slachtoffers moeten ze een voorlopige schadevergoeding van elk 1.000 euro betalen.

Op 17 juni 2019 ontstond er na een avondje stappen in club Diedjies in Kuurne een schermutseling tussen twee vriendengroepjes. Thomas R. (20) en Jason B. (21) dienden een andere jongeman een stevige slag toe. Het slachtoffer hield er een kaakbeenbreuk aan over en moest geopereerd worden.

Enkele maanden later kreeg Thomas R. het in jeugdhuis Krak in Avelgem aan de stok met een 16-jarige jongen die met een meisje stond te praten. “Er was telkens te veel alcohol in het spel en haantjesgedrag”, aldus de advocaat van R. “Maar hij heeft nu een vaste job, een vriendin en gaat niet zo vaak meer uit.”

Schade bij slachtoffers wordt nog bepaald

“Ik was dronken en herinner me niet zoveel meer”, gaf kompaan B. toe. R. moet 85 uur gratis voor de gemeenschap werken, B. 55 uur. Ze moeten elk ook een boete van 200 euro betalen. Een deskundige zal later bepalen hoe groot de schade bij de twee slachtoffers is. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.