Werkstraffen voor brutale overval in Brugs drugsmilieu

Redactie KW

Voor een overval in het drugsmilieu kregen twee jonge Bruggelingen in beroep een werkstraf. Ze waren een studio binnengedrongen en gingen aan de haal met een zak drugs en een kluis.

De feiten dateren van eind januari vorig jaar. Bij de politie van Brugge liep op dat moment een telefoontje binnen van de bewoonster van een appartementsgebouw. De vrouw vermoedde dat drie mensen haar buurman aan het afranselen waren.

Camerabeelden

De agenten snelden ter plaatse en troffen in de studio inderdaad bloedspatten op de grond aan. In de studio hing bovendien een cannabisgeur. De bewoner werd uiteindelijk in de buurt gevonden en bleek op verschillende plaatsen gewond te zijn. Hij was aangevallen door drie mannen.

“Zij waren op zoek naar iemand anders en begonnen me aan te vallen toen ik zei dat ik die niet kende”, verklaarde hij. Het kostte de speurders niet al te veel moeite om de drie verdachten te identificeren. Het ging om drie jongeren uit het drugsmilieu. Camerabeelden toonden het ze uit het pand vluchtten met een zak cannabis, geld, een boek en een kluis.

Twee van de drie in beroep

Bilal B. (21) kreeg een gevangenisstraf van twee jaar van de rechter. Hij werd eerder al voor gelijkaardige feiten veroordeeld. Marouane T. (20) en Fawzi H. (19) kregen een celstraf van twintig maanden. Die laatste zit momenteel al in voorhechtenis in de gevangenis voor een andere diefstal met geweld. De eerste stuurde zijn kat naar het proces.

Bilal B. en Fawzi H. gingen ook als enigen in beroep om een laatste kans en een werkstraf te vragen. Maar de procureur-generaal was vooral niet mals voor Bilal B. Hij was in mei nog maar verschenen voor het hof, nu in november opnieuw en op 21 december moet hij opnieuw voorkomen.

Toch werkstraffen

Intussen werd hij in maart nog maar eens betrapt met cannabis. “Je bent goed op weg om een ticket te bekomen richting Lege Weg (waar de gevangenis van Brugge staat, red.). En het zal geen citytripje zijn, maar voor een langere periode!”

Toch oordeelde het hof dat een werkstraf voor de twee kon. Bilal B. kreeg een werkstraf van 200 uur, de Irakees Fawzi H., die intussen ook al twee andere veroordelingen opliep, 180 uur. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.