Werkstraffen voor broers uit Izegem en Ingelmunster na zware slagen aan agente in Meulebeke na dronken feestje

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Twee broers uit Izegem en Ingelmunster moeten van de rechter werkstraffen van 100 tot 200 uren uitvoeren. Ze werden veroordeeld omdat ze na een dronken feestje in Meulebeke twee agenten zware klappen gaven. Een agente van de politiezone Midow ondervindt nog altijd blijvende gevolgen. Aan haar moeten de broers 22.000 euro schadevergoeding betalen.

Eind 2018 snelden twee inspecteurs van de politiezone Midow in de vroege ochtenduurtjes naar een feestje in Meulebeke dat uit de hand liep. Joni P. (31) was ladderzat, liep de weg op en stak naar passanten zijn middelvinger uit. Auto’s moesten uitwijken om een aanrijding te vermijden.

Joni – die toen nog in Meulebeke woonde maar ondertussen naar Ingelmunster verhuisde – stelde de tussenkomst van de politie niet op prijs maar kon toch in bedwang gehouden worden. Dat werkte voor broer Jens P. (29) uit Izegem echter als een rode lap op een stier.

Levenslange gevolgen, altijd pijn

Samen deelden de broers zware klappen uit. Vooral de vrouwelijke agente moest het ontgelden. Ze houdt er nog altijd gevolgen aan over. “Dit was voor jullie een nachtje vertier, voor mij zijn er levenslange gevolgen”, confronteerde de agente de broers met hun daden. “Als ik slaap, wordt ik wakker van de pijn. Als ik sport, heb ik pijn.”

Alcohol was de trigger, het maakt van mij een ander mens

De broers boden de twee politie-inspecteurs hun excuses aan. “Ik ben dom geweest”, gaf Jens toe. “Moest ik kunnen, ik draaide de tijd terug. Alcohol was de trigger. Het maakt van mij een ander mens. Ik word binnenkort papa en kan het me niet veroorloven in de cel te moeten gaan zitten.”

Hij kreeg met 200 uren werkstraf de zwaarste straf. Als hij die niet uitvoert, moet hij twee jaar brommen in de cel.

“Ik dronk tot ik erbij neerviel”

“Tijdens de week ging ik hard werken maar tijdens de weekends dronk ik tot ik erbij neerviel”, vertelde Joni P. “Met alle gevolgen en veroordelingen tot gevolg. Daarom besliste ik om geen alcohol meer te drinken. Op het moment zelf sta je daar niet bij stil. Het was nooit de bedoeling.”

Hij kreeg 100 uren werkstraf of een vervangende celstraf van 8 maanden. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.