Werkstraf voor zestiger uit Stasegem die agenten slagen en schoppen geeft na controle

Redactie KW

Een 62-jarige man uit Stasegem, bij Harelbeke, moet van de rechter in Kortrijk een werkstraf van zeventig uren uitvoeren. Hij gaf twee agenten klappen toen ze hem na een vermaakuitstap in zijn geparkeerde auto wakker maakten.

Op 3 maart 2021 merkte een politiepatrouille Jannick V. al slapend in zijn auto op. De man had de gordel nog om en de motorkap van zijn auto bleek nog warm. Na een vermaakuitstap in Zwevegem sliep hij in de buurt van zijn woning in Stasegemdorp zijn roes uit, tot de agenten hem wakker maakten. Dat was niet naar zijn zin en hij reageerde meteen agressief. “Hij weigerde elke medewerking, trok een agent aan zijn kogelvrije vest, sloeg de ademtest uit de handen van een agente en trok haar in zijn val mee op de grond”, klonk het bij de openbare aanklager.

“Alles berustte op een misverstand”, aldus de man. “Ik dacht verkeerdelijk dat ze me niet mochten controleren omdat ik al geparkeerd was. Ik had niet de bedoeling iemand pijn te doen.”

Zelf liep hij tijdens de interventie ook een neusbreuk op. Aan de agenten moet hij een schadevergoeding van 850 euro betalen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier