Werkstraf voor slagen aan personeel AZ Zeno

Een 29-jarige Blankenbergenaar heeft in de Brugse rechtbank 100 uur werkstraf gekregen voor slagen aan het verplegend personeel van het ziekenhuis AZ Zeno in Blankenberge.

De beklaagde moet zijn slachtoffers en het ziekenhuis ook een schadevergoeding betalen.© Getty Images
De beklaagde moet zijn slachtoffers en het ziekenhuis ook een schadevergoeding betalen.© Getty Images

Op 8 december vorig jaar kwam M.D. zwaar ten val toen hij in beschonken toestand huiswaarts fietste na een bezoekje aan de kerstmarkt. Met een gapende wonde aan de kin begaf hij zich naar het ziekenhuis waar hij een toegangsdeur instampte en de spoeddienst in rep en roer zette. Hij deelde vuistslagen uit aan een verpleger en een verpleegster en gooide een bureaustoel in hun richting. Vervolgens koelde hij zijn woede op enkele dossierkasten, stoelen en elektrische apparaten.

Weerspannigheid betwist

Toen hij hoorde dat de politie onderweg was, liep M.D. naar buiten en verborg zich in de struiken. Daar kon hij even later worden opgepakt. Maar ook dat verliep volgens de procureur niet zonder slag of stoot. M.D. bekende de slagen aan de verplegers, maar betwistte de weerspannigheid bij zijn arrestatie. “Eén van de agenten die hem uit de bosjes haalde, is de zoon van de verpleger die hij aanviel”, stelde zijn advocaat. “Hij gaf mijn cliënt enkele vuistslagen, hoewel die zich meteen had overgegeven.”

De rechter plaatste vrijdag vraagtekens bij het feitenrelaas van de agenten in het proces-verbaal. “Nergens is er sprake van de vuistslag van de agent aan de beklaagde”, stelde hij in zijn vonnis. “En dat terwijl de beklaagde duidelijke verwondingen had en dat het weinig twijfel lijdt dat die in oorzakelijk verband stonden met de verwondingen aan de hand van de inspecteur.”

De rechter gaf M.D. het voordeel van de twijfel en sprak hem vrij voor weerspannigheid. Aan zijn twee slachtoffers en het ziekenhuis moet M.D. wel een totale schadevergoeding van 8.600 euro betalen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.