Werkstraf voor Oostendse jongelui die twee agenten in elkaar timmerden aan jeugdhuis in Oudenburg

Redactie KW

Vier Oostendse jongeren die twee politiemannen aanvielen na een fuif in Oudenburg hebben voor de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen voor opzettelijke slagen en weerspannigheid. De rechtbank hield rekening met hun blanco strafverleden.

In de nacht van 17 op 18 september werden de vier jongelui door de security aan de deur gezet op de jaarlijkse strandfuif van jeugdhuis ’t Scharnier in Oudenburg. Omdat ze weigerden naar huis te gaan en aan de inkom voor problemen bleven zorgen kwam de politie ter plaatse. Twee agenten maanden de heethoofden meermaals aan om weg te gaan, waarop die zich tegen hen keerden. Een van de agenten vroeg meteen om bijstand, waarop een tiental combi’s van de politiezone Kouter en de omliggende korpsen ter plaatse snelden.

Intussen incasseerden de twee agenten, die als eerste ter plaatse kwamen, zware klappen. Een van hen hield daar een verzwikte enkel en een gescheurde lip aan over. Ze werden allebei naar het ziekenhuis overgebracht en waren een tijdje arbeidsongeschikt. N.C. (19), L.N. (19), T.B. (19) en R.V. (21) werden als verdachten geïdentificeerd. De vier Oostendenaars ontkenden dat ze de politie sloegen. R.V. gaf enkel toe dat hij weerspannig was.

Volgens de drie jongste verdachten was het R.V. die de agenten verwondde door zich te verzetten bij zijn arrestatie. Maar de rechtbank wees op de gelijklopende verklaringen van getuigen die stelden dat ze alle vier klappen uitdeelden. Als de jongelui hun werkstraf niet correct uitvoeren zal die omgezet worden in zeven maanden cel. De twee gewonde agenten kregen samen ruim 4.000 euro schadevergoeding toegekend. Aan de politiezone Kouter kende de rechtbank 1.369 euro schadevergoeding toe. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.