Werkstraf voor jongeren die man tanden uitslaan tijdens strandpicknick met zijn kinderen in Oostende

Redactie KW

Twee Brusselse twintigers hebben voor de Brugse rechtbank elk 60 uur werkstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 11 augustus 2020 waren D.B. (27) uit Sint-Jans-Molenbeek en B.S. (27) uit Sint-Gillis op het Oostendse strand met zand naar elkaar aan het gooien in de buurt van een picknickend gezin. Toen er zand op de vader terechtkwam en die verhaal kwam halen werden de jongeren meteen agressief. “De twee beklaagden gingen de vader te lijf en sloegen hem enkele tanden uit”, stelde de procureur. “Ook zijn verloofde kreeg klappen van enkele jongeren, maar die konden niet worden geïdentificeerd.”

D.B. en B.S. werden door een getuige aangewezen en konden in de buurt worden opgepakt. Ze verklaarden aanvankelijk dat ze uit wettige zelfverdediging handelden. Maar volgens het parket sprak de getuige hun verhaal tegen. “Dit was puur zinloos geweld”, stelde de procureur. Tijdens hun proces verlieten de jongeren de piste van de zelfverdediging en namen ze hun verantwoordelijkheid voor de feiten. Ze drukten ook hun spijt uit. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.