Werkstraf voor jonge vrouw uit Poperinge die in Dreamlands stal voor haar broer en zusje

Redactie KW

Een 27-jarige vrouw uit Poperinge moet een werkstraf van 100 uren vervullen nadat ze in drie vestigingen van Dreamland spullen stal. Dat besliste de strafrechter in Veurne. De vrouw moest instaan voor de opvoeding van haar broer en zus, had geen geld, en stal voor hen spullen. “Anders zouden ze me pesten”, was haar verklaring.

Met de gegeven werkstraf komt de vrouw goed weg want er was aanvankelijk 9 maanden cel en 800 euro boete geëist. De procureur was streng omdat de vrouw op haar proces nog steeds Dreamland niet vergoed had. Ze kreeg daar dan nog de kans toe van de rechter en betaalde uiteindelijk nog 848 euro af. Daarom was de rechter milder.

S.B. pleegde een reeks van diefstallen op 7 data tussen 28 augustus 2020 en 21 oktober 2020. Ze sloeg toe in de Dreamland vestigingen van Roeselare, Oostende en Veurne waar ze betrapt werd. Zo moest ze zich bij de strafrechter in Veurne verantwoorden. S.B. pikte er zowat alles gaande van twee smartphones, hoesjes, usb-kabels, ringmappen, balpennen en een schaar. De totale buit bedroeg meer dan 1.300 euro maar de verantwoordelijke van Dreamland eiste nog een bedrag van 848 euro terug. De vrouw betaalde dat nu terug.

Opvoeding van broer en zus

“We geven de feiten toe en bieden onze excuses aan”, stelden S.B. en haar advocaat. “Het is wel niet zo dat we alles stalen waarvoor we vervolgd worden. Sommige zaken haalde S.B. wel uit de verpakking maar durfde ze uiteindelijk niet te stelen.

Er is een specifieke reden waarom ze de feiten pleegde. Zij is de oudste dochter en haar mama was langdurig opgenomen. Daardoor was ze gezinshoofd en stond in voor de opvoeding over haar minderjarige broer en zussen. Er is weinig geld in het gezin en dat begrijpen de kinderen niet. Ze bleven maar om spullen vragen bij haar. Ze was bang dat ze haar zouden pesten of uitsluiten en daardoor is ze tot de domme feiten overgegaan. Ze weet dat ze een slecht voorbeeld stelde maar heeft nog een blanco strafblad.” Met de gegeven werkstraf kan de vrouw haar blanco strafblad nu behouden.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier